Välj ekologiska städprodukter istället

Det är här med att städa är inte direkt det roligaste som finns. I alla fall om man frågar de flesta om hur de ser på städning. Och i butikerna radas olika städprodukter upp som gör det svårt att veta vad som är bra och mindre bra.

Men det är ju faktiskt inte städproduktens förmåga och effekter i sig om bara är det primära och viktigaste när vi köper våra städprodukter i dag. De ska trots allt rengöra ytor i hemmet som vi använder och rör vid vare dag varpå du inte borde nöja dig med vad som helst så länge det blir rent. Du vill förmodligen undvika onödigt starka medel och samtidigt är det inte fel att städa med gott samvete. Och det kan du ju faktiskt göra genom att du köper ekologiska städprodukter istället.

Det finns som bekant massvis med olika städprodukter för olika områden och från olika märken. Med andra ord är det inte konstigt att man blir lite yr i huvudet när det kommer till att välja ett alternativ som är bra mot smutsen men snäll mot naturen och dig själv.

Beställ online

Trenden att välja ekologiskt blir allt starkare runt om i världen och även i Sverige. Så varför inte ta det steget vidare, om du inte redan gjort det vill säga, och satsa på ekologiska städprodukter också. I dag har du trots allt förmånen att du kan beställa hem dina varor oavsett vad det är. Genom några enkla klick kommer dina nya ekologiska städprodukter att vara på väg hem till dig. Vips så kan du börja städa ekologiskt istället och känna att du gör ett bra val av städprodukter.

Men det är så klart inte bara städningen som kan göras miljövänlig i dag. Du kan beställa alla möjliga ekologiska produkter via nätet numera. Bland annat finns det ekologiska livsmedel men även inredning, köksredskap, skönhetsprodukter och mycket mer. Du kan själv gå till en hemsida och se alla produkter som finns i utbudet så att du kan välja och vraka på egen hand. Förhoppningsvis kan du inspirera någon annan att göra samma sak. Så småningom kanske det enbart finns ekologiska alternativ.

Städa miljövänligt

När det är dags att städa åker trasorna, moppen och dammsugaren fram i all hast tillsammans med rengöringsmedel i olika former. Men om du vill slippa alla lömska kemikalier kan du faktiskt titta in i ditt skafferi för att komma undan på annat sätt. Uppsala Nya Tidning ger tips hur du städar miljövänligt med naturliga medel.

Faktum är att vi egentligen inte behöver fönsterputs, köksspray och allt det andra som står och gömmer sig i städskåpet hemma. Ofta köper man någonting som har synts i en reklam men som inte alls har den effekt som påstås. Så istället för att köpa en ny dyr produkt nästa gång kan du prova bland annat ättika. Just ättika kan ses som ett slags universalrengöringsmedel. Det får bukt med allt från kalkavlagringar till mögelsvamp och det fungerar dessutom också som fönsterputs.

Har du till exempel fått stopp i rören kan du fylla en kopp med bikarbonat och en med salt och hälla ner i avloppet. Därefter häller du också ner en kopp med 24% ättika. Efter ungefär 15 minuter avslutar du med att hälla på en kopp med kokande vatten. Om du behöver städa mikrovågsugnen är ett annat tips att du fyller en skål med vatten och pressar i citron. Detta ställer du in i mikron och drar i gång den på full effekt i cirka tre minuter. Sedan kan du enkelt torka bort gamla matrester.